Julia will rise

Borderliner! Borderliner! tot drie keer toe klonk het. Als gif, dodelijk gruwelijk, het meest gore gif. Het spoot zijn mond uit. Natuurlijk, nu was ze borderliner. Hij had weer iets nieuws. Inventief was hij wel en putten kon hij uit zijn bodemloze hoogopgeleide brein. Natuurlijk borderliner. Als excuus voor alle gebeurtenissen. Als vinger van schuld gewezen naar haar. Zo viel alles op zijn plaats en kon hij schuldloos zijn razende leven voortzetten. Haar gedrag, haar zwijgen, haar uitvallen, haar gooien met spullen, het uiten van alles en schijnbaar vanuit het niets. Haar gedrag verklaard met dat woord. Borderliner. Natuurlijk niets van het alles had te maken met zijn leven. Zijn denken, zijn daden. Zijn zijn. Probeerde ze al te praten op de schaarse momenten van veinzende vrede, dan oogstte ze slechts begrip. Slechts, want illusionair en theoretisch. Waar vervolgens het begrip werd geparkeerd, waarschijnlijk bij het grof vuil en zijn leven werd hervat. Simpel. Borderliner.

 

Ze voelde zich hoer. Ze voelde zich slet. Ze voelde zich dramatisch en koningin. De verwende prinses. Ze voelde zich Femme Fatale en het mooiste, dan weer het lelijkste meisje. Meisje de vrouw. Ze voelde de diepste leegte en nooit erkend. Ze was de vrouw en het meisje van het moment. Sterk voor iedereen. Perfect in de buitenkant en levend tot in iedere vezel van haar ziel. Zij was de mens die voelen kon. Maar nooit, nooit had ze zich zo verworpen gevoeld. Of dan die ene keer dat het woord melancholisch en dramatisch  uitgespuwd werd als kots. Het uitspuwen van een vloek. Borderliner. Borderliner. DSM het scheldwoordenboek. Vol overgave het liefst.

 

En iedereen gaat dood.

Dit bericht werd geplaatst in scherven en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Julia will rise

  1. db zegt:

    Iedereen gaat dood, maar Davitah heeft geleefd. Heeft rondgelopen en alle emoties ervaren. En hij met zijn opgeleide brein.Waar leeft hij? Waarom is hij blind? Waarom vertrapt hij een goddelijke ziel? Heeft hij geleefd? Neen. Kom Davitah zou ik willen zeggen. Kom, ik sla een arm om je heen. en kus je slaap.

  2. db zegt:

    Ik bedoel Julia natuurlijk maar ook Davitah…whats in a name

  3. db zegt:

    ik weet wie je echt bent, Julia. ik zie je en bovenal voel ik je.

zeg het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s